SOS Hinaus – Mitä auton hinausvakuutus korvaa?

Mitä auton hinausvakuutus korvaa?
Kaskoihin ja moniin osakaskoihin kuuluva ns. autopalveluvakuutus tai hinausvakuutus korvaa kaikissa vakuutusyhtiöissä hinauksen lähimpään osaavaan korjaamoon tai avun paikanpäällä mikäli sen kustannus ei ylitä hinausta lähimpään osaavaan korjaamoon.

Autopalveluvakuutus korvaa myös kotimatkakulut kuljettajalle ja matkustajille edullisimmalla kulkuneuvolla. Tässä on euromääräinen yläraja ja se on vakuutusyhtiö kohtainen. Kattavimmat autopalveluvakuutkset korvaavat myös sijaisuton. Kyseessä on usein ns. c-luokan auto eli keskikokoinen perheauto, esimerkiksi Ford Focus. Korvauksen vuorokausimäärä vaihtelee yhtiöittäin.

Autopalveluvakuutuksessa ei ole omavastuuta eikä sen käytöstä koidu bonusmenetystä. Autopalveluvakuutus ei korvaa varaosia eikä varsinaista auton remonttia.

Kuten kaikissa vahinkovakuutuksissa myös autopalveluvakuutuksessa tapahtuman pitää olla äkillinen ja ennalta-arvaamaton, jotta se olisi vakuutuksesta korvattava. Autopalvelun näkökulmasta autossa on oltava jotain vikaa. Esimerkiksi jos auto ei käynnisty sen takia, että valot ovat jääneet päälle, niin kyseessä ei ole ennalta-arvaamaton tapahtuma eikä autossa ole vikaa. Se on normaalia, ettei auto käynnisty, jos akku on tyhjä. Vakuutus ei tällöin korvaa. Akku voi tyhjentyä myös vian takia, jolloin esimerkiksi apuvirta on korvattava. Samoin, jos polttoaine loppuu kesken ajon, ei vakuutus korvaa hinausta. Rajan veto on joskus vaikeaa hahmottaa, esimerkiksi jos tankkaa väärää polttoainetta, vakuutus korvaa hinauksen.