SOS Hinaus – Millaista kalustoa teillä on?

Millaista kalustoa teillä on?
Kaikki hinausautomme ovat varta vasten suunniteltu hinaus- ja tiepalvelutehtäviin ja ne on myös rekisteröity hinausautoiksi. Valtaosa hinausautoistamme ovat ns. liukulava-autoja, jotka on varustettu hinauspuomilla (kutsutaan ”grilli” tai "rusetti") ja 1-3 vinssillä sekä tukijaloilla. Näillä autoilla voi kuljettaa kahta autoa kerrallaan. Tämän lisäksi kalustossa on ns. tuplalavallisia hinausautoja, joissa toinen lava nousee ylös ja autolla voi kuljettaa kahta autoa päällekkäin ja yhtä perässä.

Autot ovat saman merkkisiä kuin kuorma-autot yleensäkin Suomessa, mutta hinausauton tekevät vasta hinauslaitteet (lava, kaapistot, vinssit, puomit jne..), jotka ovat aina mittatilaistyönä tehtyjä erikoislaitteita. Laitteiden valmistajia löytyy pääasiassa Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Myös kotimaista tuotantoa löytyy, esim. Kuusamossa tehtävät Kuusmetin laitteet.

Liukulava-autojen lisäksi kalustossa on raskaan kaluston hinausautoja ja vain puomilla varustettuja pienempiä hinausautoja. Niillä päästään parkkihalleihin ja muihin ahtaisiin väleihin. Usein ne ovat myös nelivetoja, jotta päästään kaikkein hankalimmille maastoteille.

Näiden lisäksi meillä on tiepalveluautoja, jotka on erikoisvarusteltu erittäin kattavasti tienpäällä korjaamiseen.

Hinausautomme ovat varustettu kattavasti, jotta voimme tehdä pienkorjauksia tienpäällä. Kaikki autot on varusteltu siten, että niillä voi antaa apuvirtaa (12 v ja 24 v) ja vaihtaa renkaita. Osalla kalustoa pystytään auttamaan väärän tankkauksden yhteydessä, esim. tankattu bensaa diesel-koneeseen ja tyhjentämään tankki paikanpäälle.

Kaikki autot on varusteltu asianmukaisilla huomio- ja hälytysvaloilla. Se on ensiarvoisen tärkeää työ- ja liikenneturvallisuuden kannalta.

Tarkoitukseen suunniteltu auto ja koulutettu kuljetttaja ovat yhdistelmä, jolla varmistetaan tehokas ja turvallinen toiminta. Ensiarvoisen tärkeää on, ettei asiakkaan autoon tule lisävahinkoja.